Maklumat Syarikat:

Laman web ini (www.bullmarkets.com) dikendalikan oleh ExpertPro Ltd, sebuah Syarikat yang berdaftar di Saint Lucia, yang diberi kuasa dan dikawal selia oleh Pihak Berkuasa Perkhidmatan Antarabangsa Mwali dengan nombor lesen T2023380. ExpertPro Ltd terletak di Tingkat Bawah, Bangunan Sotheby, Kampung Rodney, Rodney Bay, Gros-Islet, Saint Lucia.

ExpertPro Ltd memiliki dan mengendalikan jenama "BullMarkets".

Amaran risiko:

Kontrak untuk perbezaan ('CFD') adalah produk kewangan yang kompleks, dengan ciri spekulatif, perdagangan yang melibatkan risiko kehilangan modal yang ketara. Berdagang CFD, yang merupakan produk marginal, boleh mengakibatkan kehilangan keseluruhan baki anda. Ingat bahawa leveraj dalam CFD boleh berfungsi untuk kedua-dua kelebihan dan kelemahan anda. Peniaga CFD tidak memiliki, atau mempunyai apa-apa hak untuk, aset pendasar. Berdagang CFD tidak sesuai untuk semua pelabur. Prestasi masa lalu tidak menjadi penunjuk yang boleh dipercayai untuk keputusan masa depan. Ramalan masa depan tidak menjadi penunjuk yang boleh dipercayai untuk prestasi masa depan. Sebelum membuat keputusan untuk berdagang, anda perlu mempertimbangkan dengan teliti objektif pelaburan anda, tahap pengalaman dan toleransi risiko. Anda tidak boleh mendepositkan lebih banyak daripada yang anda bersedia untuk kehilangan. Sila pastikan anda memahami sepenuhnya risiko yang berkaitan dengan produk yang dijangkakan dan dapatkan nasihat bebas, jika perlu. Sila baca dokumen Pendedahan Risiko kami.

Sekatan Serantau:

ExpertPro Ltd tidak menawarkan perkhidmatan dalam Kawasan Ekonomi Eropah dan juga di beberapa bidang kuasa lain seperti Amerika Syarikat, British Columbia, Kanada dan beberapa kawasan lain.

ExpertPro Ltd tidak mengeluarkan nasihat, cadangan atau pendapat berhubung dengan memperoleh, memegang atau melupuskan sebarang produk kewangan.

ExpertPro Ltd bukan penasihat kewangan.

Indeks

Apakah Indeks?

Indeks adalah kelas aset yang agak popular di kalangan peniaga. Bagi mereka yang tidak dikenali, indeks atau indeks adalah koleksi aset yang memberi peniaga harga purata untuk dilihat, menjadikannya lebih mudah untuk mengikuti pergerakan harga pasaran atau industri. Indeks saham adalah yang paling biasa dan ini boleh menggabungkan saham berdasarkan saiz syarikat, industrinya, atau beberapa ciri lain.

Setiap negara mempunyai satu atau lebih indeks berdasarkan penawaran saham mereka, dan pasaran kewangan yang besar seperti A.S. atau UK akan mempunyai banyak indeks yang berbeza. Anda juga akan mendapati bahawa ekonomi utama juga mempunyai apa yang dikenali sebagai "indeks penanda aras" yang menggabungkan syarikat terbesar atau paling penting.

Ini bermakna indeks memberikan pandangan yang cepat tentang keadaan pasaran kewangan, yang membolehkan peniaga membuat ramalan mengenai pergerakan masa depan kelas aset.

Indeks Popular

Terdapat beberapa indeks popular dari seluruh dunia, walaupun boleh dikatakan indeks paling popular adalah yang terdapat di A.S. Ini termasuk indeks penanda aras S&P 500, bersama-sama dengan Nasdaq 100, dan Dow Jones Industrial 30. Di luar AS, peniaga juga boleh mencari beberapa peluang yang berpotensi.

Di UK, FTSE 100 dan FTSE 250 kedua-duanya popular, dengan yang pertama lebih tertumpu kepada syarikat multinasional dan yang kedua memberi tumpuan kepada firma UK domestik. Di seluruh Eropah terdapat banyak indeks popular yang termasuk DAX 30 di Jerman, CAC 40 di Perancis, dan FTSE MiB di Itali.

Beralih ke rantau Asia, kita dapati Nikkei 225 di Jepun, S&P/ASX 200 di Australia, dan Hang Seng di Hong Kong sebagai antara indeks paling popular.

Bagaimanakah saya boleh Berdagang dalam Indeks?

Hakikatnya ialah anda sebenarnya tidak boleh berdagang indeks secara langsung. Indeks hanyalah ukuran pasaran, bukan instrumen yang boleh didagangkan sebenar. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa cara untuk mengatasinya.

Dana dagangan bursa, atau ETF, telah dicipta untuk mencerminkan prestasi kebanyakan indeks utama di seluruh dunia dan itulah salah satu cara untuk berdagang dalam indeks. Kelemahan untuk berdagang dalam ETF adalah yuran dan komisen yang mungkin perlu anda bayar.

Satu lagi cara untuk berdagang dalam Indeks adalah dengan menggunakan kontrak popular untuk perbezaan (CFD), yang merupakan cara untuk membuat spekulasi mengenai perubahan nilai indeks.

Kesan Harga Indeks

Perubahan dalam nilai indeks adalah perkara biasa. Nilai indeks dipengaruhi oleh harga saham pendasar yang terdiri daripada indeks. Kerana indeks boleh dikira dalam beberapa cara yang berbeza (dengan permodalan pasaran, dengan pemberat harga, dll), perubahan dalam indeks tidak selalu seperti yang anda harapkan.

Sebagai contoh, Purata Perindustrian Dow Jones diwajarkan harga, dengan setiap komponen mempunyai pemberat yang sama. Ini boleh membuat beberapa turun naik yang menarik. Sebagai contoh, apabila saham membahagikan nilainya juga diturunkan untuk mengambil kira perpecahan dan itu boleh memberi kesan kepada DJIA jika stok adalah sebahagian daripada indeks itu.

Faedah Dagangan Indeks

Walaupun berdagang dalam saham boleh menjadi menarik, sesetengah peniaga lebih suka memberi tumpuan kepada indeks dagangan kerana ini datang dengan beberapa faedah.

Manfaat ini termasuk mengurangkan risiko yang dicipta oleh kepelbagaian indeks. Mengurangkan risiko boleh membantu melicinkan pulangan dalam jangka masa panjang. Walau bagaimanapun, jangan lupa bahawa risiko sentiasa terlibat walaupun ia dikurangkan. Satu lagi faedah kepelbagaian itu ialah ia menyediakan ukuran pengurusan wang dalam seberapa banyak yang anda tidak meletakkan semua wang anda dalam satu saham individu.

Mungkin salah satu faedah terbesar untuk berdagang indeks adalah personaliti mereka dan keupayaan yang sesetengah peniaga perlu membaca pergerakan dalam indeks dengan baik. Indeks jauh lebih cenderung untuk melihat pergerakan ganjil dan walaupun mereka melakukan sifat luas indeks mengekalkan pergerakan tersebut lebih sederhana berbanding dengan saham individu.

Kelemahan Dagangan Indeks

Sama seperti leverage meningkatkan potensi keuntungan dalam mana-mana indeks perdagangan CFD, ia juga meningkatkan potensi kerugian. Ini menjadikan leverage pedang bermata dua dan kedua-dua faedah dan kelemahan apabila leverage tidak digunakan dengan betul.

Satu lagi kelemahan, sering tidak dipertimbangkan oleh indeks yang bercita-cita peniaga CFD adalah jumlah penyelidikan dan pengetahuan yang diperlukan untuk berjaya meramalkan pergerakan indeks. Pasaran adalah sangat kompleks dan ia bukan sesuatu yang luar biasa bagi peniaga untuk terperangkap dengan risiko geo-politik yang mereka tidak pertimbangkan.

Amaran Risiko

Dagangan dalam Forex/CFD membawa tahap risiko yang tinggi kepada modal anda disebabkan turun naik pasaran pendasar. Produk ini mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Oleh itu, anda harus memastikan bahawa anda memahami risiko dan mendapatkan nasihat daripada penasihat kewangan berlesen yang bebas dan sesuai.

Kaedah pembayaran
Untuk membuat deposit lain, anda perlu mengesahkan akaun anda terlebih dahulu.
Fail anda telah ditolak. Sila hubungi sokongan pelanggan.
Saya faham

${UserName},

Tindakan ini tidak tersedia untuk akaun demo.
Tukar ke akaun langsung anda, tambah dana dan mula berdagang.

Bahagian ini terbuka untuk pelanggan sahaja, sila log masuk atau mendaftar